Het toetje voor Pasen 2.0

Ooit gedacht aan de combinatie van cheesecake, stroopwafel en appel? Maak nu kennis met het toetje voor Pasen 2.0.. Als u nog twijfelt over het toetje voor Pasen heeft u nu de keuze uit 2 heerlijke recepten.

Lees hier het toetje voor Pasen 1.0.

Cheesecake met stroopwafel en appel

Een combinatie van appel (2 stuks) en stroopwafels (4 stuks) vormt de basis van deze heerlijke verwennerij. Verder heeft u boter (1 klontje), kaneel (1 tl), suiker (2 el), roomkaas (200 gram), slagroom (250 ml) en vanillesuiker (1 zakje) nodig om dit toetje voor 4 personen te bereiden.

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom samen met het zakje vanillesuiker stijf.
  2. Klop daarnaast in een andere kom de roomkaas los. Klop vervolgens de slagroom er doorheen.
  3. Schil en snij de appels in kleine blokjes.
  4. Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe de appelblokjes erbij, samen met het kaneel en de suiker. Laat het geheel om en nabij 5 minuten zachtjes in de pan op het vuur staan tot de blokjes appel zacht zijn en de suiker stroperig is geworden.
  5. Laat de appelblokjes afkoelen.
  6. Hak de stroopwafels in stukjes en verdeel de helft over 4 glaasjes. Tip: zakken stroopwafelkruimels besparen u eventueel werk en zorgt ervoor dat u sneller aan het toetje kan beginnen!
  7. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel eroverheen. Doe hetzelfde met de appelblokjes en vervolgens met de andere helft van het roomkaasmengsel.
  8. Strooi als laatste de rest van de stroopwafelstukjes erover.

Stroopwafels kopen?

Wilt u deze verse stroopwafels online kopen? Dat kan! Stroopwafelwinkel heeft een eigen online winkel waar u naast stroopwafels en stroopwafelkruimels ook stroopwafelblikken koopt!

Gepubliceerd: