Stroopwafels recept

Stroopwafels recept - heerlijk zelf bakken!

Een lekker stroopwafels recept mag niet ontbreken natuurlijk. Probeer onderstaand recept eens!

Ingrediënten stroopwafels recept

Stroopwafeldeeg

Kaneelstroop

Extra nodig

Bereiding van stroopwafels recept

Stroopwafeldeeg

Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei, zout en het kaneelpoeder met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm het kniepertjesijzer voor op stand 2. U kunt ook een stroopwafelijzer aanschaffen. De temperatuur dient rond de 230 graden te zijn en de baktijd is dan ongeveer 45-50 seconden. Verdeel het deeg in 32 gelijke stukjes. Rol de deegstukjes tot bolletjes en druk ze iets plat tot een mini-hamburger. Leg het plakje deeg op het bakijzer en bak in circa 1 minuut gaar. Leg de wafel direct op de snijplank en steek er een cirkel uit met de steker. Herhaal dit tot het deeg op is.

Kaneelstroop

Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan. Voeg opnieuw suiker toe zodra de suiker gekaramelliseerd is. Verwarm in een andere pan de kookroom met de suikerstroop. Blus de karamel af met de roommassa en laat koken tot de karamel is opgelost. Haal de pan van het vuur, voeg het kaneelpoeder toe en roer de boter in klontjes erdoor. Laat de karamel afkoelen tot circa 50 ºC.

Stroopwafels

Besmeer een afgekoelde wafel met een beetje warme kaneelstroop. Druk er een andere wafel tegenaan tot de stroop zich verdeelt tot de rand. Herhaal dit tot de wafels op zijn.

Bron: Stroopwafels recept (24 Kitchen)